Historie

Vores sted

Efter lang tids søgen lykkedes det os endelig i foråret 2011 at finde “vores sted” her på Fyn. Vores krav var et rimeligt vedligeholdsfri forholdsvist nyt hus, beliggende på minium 1 ha grund, med passende afstand til naboer.

Her på Dongsvej nær Gislev på Midtfyn har vi fået opfyldt vores søgekriterier. Selvfølgelig var der en del vi syntes skulle laves om, det har vi fået styr på, så nu har vi dejlige 1,5 ha græsplæne som er indhegnet, hvor vi ikke behøver være bange for vores hunde kan gå på besøg på de nærliggende gårde, når ja så er der selvfølgelig også plads til agilitybane, både til os selv, men også så vi kan afholde kurser på hjemmeadressen. Dejligt stort værksted, med toilet, hvor der kan produceres diverse, ikke mindst vores agilityforhindringer 🙂

Vores historie

 

Kim:

Jeg er oprindelig fra Helsingør egnen, hvor jeg har det meste af min familie, men da jeg traf min vidunderlige hustru, var det ikke specielt svært at få lokket mig til Fyn. Efter at have boet her i snart 4 år må jeg konstatere at det jo passer: “Fyn er fin”. Hvem ved måske kommer jeg en dag til at sælge fynsk rygeost i en lille bod ude ved vejen 🙂

Agility har jeg dyrket siden 1993, hvor jeg startede i Kvistgaard agilityklub, et fantastisk sted at være, hvor jeg har utallige gode minder gennem næsten 15år, var formand eller menig bestyrelsesmedlem i alle årerne, da jeg stoppede og flyttede til Fyn, blev jeg udnævnt til æresmedlem. Jeg blev fra første færd ganske “bidt” af agility. I en alt for tidlig alder valgte jeg at ligge fodbolden på hylden af forskellige årsager, inden da opnåede jeg dog at spille tæt på 100 divisionskampe i Helsingør. Efter mit fodboldstop  i 1987 savnede jeg vildt det adranerlin kick som det at yde sportspræstation giver, det har jeg fundet til fulde i agility. Jeg har opnået en del gennem min agititykarriere indtil nu, med 5 forskellige hunde, den første Tervuernen Loui, resten Border collierne Ready, Tempo, Super og Ice, jeg har været på landsholdet et utal af gange, vundet utallige titler, samt ikke mindst vundet utallige venskaber. Jeg elsker stadig sporten, men må konstatere at det er en sportsgren, som gør et voldsomt indhug i tilværelsen, ikke mindst ens tid. Alligevel vil jeg ikke undvære det. “Agility er at leve”

Ice vm

 

Ann-Britt:

Oprindeligt er jeg fra Kolding, men har boet på Fyn næsten hele mit liv. Jeg bruger næsten alt min tid på hunde, både i fritid og i mit arbejdsliv. I 2002 blev jeg ansat på Skibhus Dyreklinik og uddannet til veterinærsygeplejeske. Efter noget tids ansættelse fik jeg i 2008 tilbudt at tage uddannelsen som hundemassør på klinikkens regning og det kunne man jo ikke sige nej til.

Siden 2009 har jeg derfor stået for genoptræning og hundemassage på Skibhus Dyreklinik sammen med mit arbejde som veterinærsygeplejeske.

Agilityen blev en del af mit liv i 2000, da jeg købte min første agilityhund Duddi. Jeg begyndte næsten med det samme at undervise i agility i DcH Langeskov og var instruktør der i mange år. Efter mange år som klubinstruktør blev jeg enig med mig selv om, at jeg ville noget mere specifikt med min undervisning og besluttede derfor at lægge al mit fokus på privatundervisning og kurser. Gennem dette har jeg fundet en større glæde og entusiasme for undervisning.

Min egen agilitykarriere har indtil videre bestået af tre fantastiske agility hunde 2 kooikerhondje Duddi og Diesel og det sidste skud på stammen border collien DJ. Duddi og jeg er faktisk den første fynske ekvipage der har kvalificeret sig til agilitylandsholdet.

Duddi-dieselportræt

 

 

Vores hunde:

 IMG_0833

Kims hunde:

 

Tervuernen Loui. født i 1993 blev min første agilityhund som startede ved en tilfældighed. Lydig syntes vi jo en hund skulle være, så afsted til det hos Brian Cederbo i Kvistgaard. Hans første ord var: “Er du klar over en sådan hund kan blive fantastisk til agility” jeg anede ikke hvad manden talte om, hvad dælen var agility. 2,5 år senere var vi på landsholdet. Loui lærte mig mange ting bl.a. at man skal have respekt for andre, ikke mindst hanhunde.

 

Ready, født i 1997, Wau dette var vildt, han var “one of a kind” rekordholder af dkk. danmarksmesterskaber for store hunde indv., 4 stk. den bliver svær at slå. utallige titler og mesterskaber, han vil altid have en helt speciel plads i mit hjerte.

ready vm2006

Tempo, født i 2004, havde/har et kæmpe agilitypotientale, som jeg desværre aldrig rigtig fik mulighed for at bringe i fuldt flor, af forskellige årsager, glemmer aldrig hans “helikopterspring”, Tempo er i dag hos Peter og Julie Gräs Crone.

 

Super, født i 2006. Havde pludselig ingen agilityhund i efteråret 2007, så da jeg så at en hund fra Lone Sommers Asasara på ca. 1 år manglede et hjem, var jeg ikke sen til at slå til, ret hurtigt måtte jeg konstatere at det ikke var nogen helt nem opgave at overtage en hund på 1 år, vi havde diverse uoverensstemmelser, som gjorde at det for mig og ham var umuligt at finde “melodien”. Det var nødvendigt at gå hver til sit. …….Meeeen alligevel, havde det ikke været for Super, er jeg ikke sikker på at Ann-Britt havde været min hustru idag. Det var på et kursus vi begge var på med Jenny Dam på Fyn, hvor der ikke var plads hos Carsten, så måtte jeg jo sove hos Ann-Britt, det kom der jo noget ganske fantastisk ud af 🙂 Mit indtryk er at også Super har det ganske fantastisk hos Michael i Jylland.

 

Ice, født 2009. Min lille raket, den hund er en guds gave fra Pia Jessen og Cee-Jay/Zac, der er ingen overligger der kan sættes for højt i forbindelse med mulige resultater i agility. Her er potientalet til at vinde alt og jeg mener ALT. Han er kun i starten af sin agility karriere. Han kræver en smule tålmodighed, hvilket han har lært mig på den gode måde, men jeg er sikker på han brænder igennem inden år 2016, og bliver en lysende agility-stjerne så stor, som glimtet i hans øjne. Den af mine indtil nu 5 hunde, jeg kan tillade at forvente mig mest af. Har i 2013 fået sit første kuld hvalpe.

 

Ann-Britts hunde:

 

Duddi født i 2000, skulle blive min første agilityhund. Han har givet mig mange store agilityoplevelser i hans karriere, mange flere end jeg nogen sinde havde drømt om. Efter kun 2 års stævne erfaring lykkedes det Duddi og jeg at komme på agilitylandsholdet og det blev til 5 x VM  og 5 x NM og en individuel sølvmedalje til NM og flere hold guldmedaljer til NM.

Duddi har lært mig meget om agility og om at arbejde med en hund, som ikke bare per automatik tænder på agility, noget jeg drager meget nytte af i min undervisning.

Duddi blev den første kooiker i Danmark til at opnår titlerne dansk spring og agility champion, derudover opnåede han også titlerne i Sverige og 2 danmarksmesterskaber i DKK og 2 i DcH.

Duddi nyder nu sit otium som flokfører i Dong.

Duddiportræt

Diesel født 2005. Efter alle de positive erfaringer med Duddi tænkte jeg, en ny kooiker må der til og det blev så til min fantastiske Diesel. Med ham opstod nye udfordringer og erfaringer. Diesel har altid haft et lidt svært sind, arbejdslysten har aldrig fejlet noget, men til gengæld er resten af verden lidt en udfordring. På trods af dette er Diesel dog blevet en super agilityhund med mange gode resultater i bagagen både i Danmark og udlandet. Indtil videre har Diesel og jeg fået lov til at nyde 3 år på det danske agilitylandshold og blev dermed den anden kooiker og fynbo til at opleve det. Diesel er stadig aktiv på agilitybanerne og giver mig til stadighed masser af glæder og erfaringer.

DJ født 2009.  Efter næsten 10 år i mellemklassen tænkte jeg, at jeg måtte byde mig selv nye udfordringer for at kunne udvikle mig som agilityudøver og underviser. Så ikke nok med at 2 hanhunde nu skulle efterfølges af en tæve, så blev det også til en stor hund og en border collie.

DJ er søster til Kims Ice og vi takker jævnligt Pia Jessen for at have opdrættet et så fantastisk kuld.

På trods af DJ´s unge alder har hun allerede nu vundet flere titler end de to kooiker. 2012 var et super agilityår med 2 danske mesterskaber, året ågility- og allroundhund og begge championater. I 2012 var jeg også så heldig at få begge mine aktive agilityhund med på det danske agilitylandshold, det var en meget stor oplevelse.

2013 er startet fantastisk med en finalesejrer i den internationale agilitykonkurrence på Crufts og et svensk spring championat, så vi glæder os bare til at se, hvad resten af året bringer.

Videoer:

DJ vinder DM 2012: http://www.youtube.com/watch?v=SUdw34HSs5Y&feature=player_detailpage

DJ på Crufts 2013:

http://www.youtube.com/watch?v=DraXKgw2pdo&feature=player_detailpage  (DJ´s springløb på Crufts)

http://www.youtube.com/watch?v=7jzeyiPCUN4&feature=player_detailpage (DJ´s agilityløb på Crufts, ca. 18 min inde i filmen)

http://www.youtube.com/watch?v=YcbiSQJJW9I&feature=player_detailpage (DJ´s finaleløb på Crufts, ca 24 min inde i filmen.)

Ice nr.1 dm-dch

 

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: